Home

Este un mai incredibil de solar cand ,probabil,gândul şi corpul zburdă pe înaltele culmi ale energiei pozitive spre verdele-praz al ierbii din parcuri. Uităm ceva?

Cititul?!

Dacă nu ne îndurăm de vremea  frumoasă a zilei,ni se oferă alternativa unei bune lecturi nocturne….

Aşa că pe 30 mai, citim până la miezul nopţii! Zece institute culturale au făcut o selecţie de literatură tradusă din nouă limbi şi publicată în română şi au invitat autori, actori, personalităţi media, care timp de trei ore ne vor purta paşii în fascinantul univers al literaturii contemporane. Fundaţia Löwendal (Piața Gh. Cantacuzino nr.1, lângă Parcul Ioanid) găzduieşte acest eveniment de la ora 20.30 până la ora 23.30, chiar în seara în care se deschide Târgul de carte Bookfest, prilej cu care autori importanţi invitaţi la Târg vor trece pragul Nopţii Literaturii de la Bucureşti.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural susținut de Rețeaua Europeană a Institutelor Naționale de Cultură (EUNIC) a cărui ediție din 2011 s-a desfășurat în 20 de orașe din 16 țări. Noaptea Literaturii are trei elemente-cheie: literatură contemporană citită de personalităţi din diferite domenii în spaţii atipice special selectate pentru o anumită noapte din an. Pe 30 mai 2012, are loc la Bucureşti prima ediţie a Nopţii Literaturii, în organizarea a zece institute culturale membre ale clusterului EUNIC şi sub coordonarea Institutului Cultural Român.

ICR îi prezintă pe doi dintre cei mai traduși autori români, Filip Florian și Dan Lungu, care vor citi fragmente din scrierile unor autori netraduși încă în volum: Adina Rosetti, Deadline, Ciprian Măceșaru, Superhero, Ovidiu Nimigean, Rădăcina de bucsau, Octavian Soviany, Viața lui Kostas Venetis, Matei Florian, Și Hams Și Regretel, Petre Barbu, Blazare. Şi celelalte institute au pregătit lecturi din autori celebri, fragmente de teatru sau poezie, şi au invitat autori celebri.

Sună bine, dar cred că e mult mai incitant dincolo de aceste rânduri .

P.S.: Ideea vă surâde ? Credeţi că s-ar potrivi o astfel de activitate şi modestei vieţi culturale a Focşaniului?

Sursă: http://www.icr.ro/noaptea_literaturii_europene_2012

Lasă un comentariu