Home

Oricine oboseşte la un moment dat, ne simţim articulaţiile înţepenite în ritmul robotic al vieţii cotidiene, respiraţia grea, de plumb, apăsându-ne întreg corpul. Dar egoismul uman umbreşte atenţia noastră pentru leagănul traiului nostru,Pământul.  Zi de zi, sub greutatea copleşitoare a paşilor noştrii,miliarde, încearcă să ne menţină un mediu favorabil. Merită o pauză. Cu toţii merităm.

Haideţi să oferim planetei acest „moment de respiro” mult dorit !

Earth Hour este un eveniment global organizat de WWF  ( World Wildlife Fund), şi are loc în ultima sâmbătă a lunii martie în fiecare an.Earth Hour 2011 a fost mai mare anul în istoria campaniei de cinci ani, reafirmând-o ca cea mai mare acţiune de voluntariat vreodată pentru mediul înconjurător. Aceasta a avut loc într-un record de 5,251 de oraşe din 135 ţări şi teritorii, în toate cele şapte continente. Ea a avut o acoperire estimată de 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume. În afară de aceasta, amprenta digitală campaniei a crescut la 91 milioane de euro.

Toţi prietenii acestui concept sunt aşteptaţi sâmbătă,31 martie să vină cu o lumanare tip pastila pentru a marca momentul. Lumanarile vor fi folosite pentru a scrie “EARTH HOUR VRANCEA” pe pavajul din Piata Unirii. De asemenea, timp de o oră va fi stins şi iluminatul public din centrul Focşaniului.   Întreaga acţiune poate fi urmărită în direct şi pe internet prin intermediul unei camere web (http://www.jurnalul.ro/webcam/foc-ani-265.html#339).

Lăsaţi lumina caldă,sinceră să vă apropie de naturalul şi simplitatea lucrurilor ce poartă în esenţă adevăratele bucurii. Imaginea lumânării m-a făcut să-mi amintesc de o pildă foarte profundă :

Despre înţelepciune

Trăia odata un om care avea trei fii pe care îi iubea foarte mult. Nu era bogat, dar caştigând ceva bani, reuşi să-şi cumpere un ogor. Când a ajuns la adânci bătrâneţi, îşi spuse: „Oare căruia dintre copiii mei să-i las ogorul? Am să-l las aceluia care se va dovedi mai inţelept”.
 Şi i-a pus la încercare. I-a chemat pe toţi trei lângă patul său, din care nu se mai putea ridica, şi le-a zis:
– „Iată, vă dau câte cinci sute de lei fiecaruia. Casa noastră are o singură cameră şi e goală. Cine reuşeşte să umple camera cu lucruri cumpărate cu aceşti bani, acela va primi ca moştenire ogorul”.
 Toţi trei au plecat după cumpărături. Fiul mai mare a cumpărat un snop de paie, al doilea un saculeţ cu pene, iar fiul mai mic a cumpărat o lumanare şi o cutie de chibrituri.
 A doua zi,  feciorii s-au adunat în camera bătrânului aducând fiecare ce cumpărase. Cel mai mare a împrăştiat snopul de paie, dar abia a umplut un colt de cameră. Al doilea a împrăştiat penele, dar abia a umplut un sfert de cameră. Tatăl era foarte nemulţumit. În sfârşit, băiatul cel mai mic se aşeză în mijlocul odăii, scăpără chibritul, aprinse lumânarea şi lumina ei umplu toată încăperea…
P.S.: Unul contează, dar împreună facem diferenţa ! Consiliul Judetean al Elevilor invită tinerii pentru a lua parte la acest eveniment.
Reclame

7 gânduri despre „Earth Hour – Our hour!

 1. Sincer, nu sunt adepta acestui eveniment din numeroase motive, dar din primul paragraf parca m-ai convins sa sting lumina sambata pt o ora! 🙂 Mult succes in campania ta de a strange oameni in piata unirii!

  • Ai mare dreptate, totul se comercializeaza si primeaza interesele personale, dar conceptul initial este sincer in esenta … Intr-adevar ar trebui sa se puna bazele unei campanii mai seriaose, permanente care sa insufle oamenilor respectul si constiinta fata de mediul inconjurator(chiar daca suna a cliseu). …ceva legat oarecum de ideea „dezvoltarii durabile”.

 2. nu stiu, cum sa iti multumesc, pentru articolul tau !
  este unul dintre cele mai bune scrise pe marginea proiectului ce l-am demarat alaturi de colegii mei din Blogosfera Vrancea 😉
  te astept si pe tine in Piata Unirii, o sa facem sectorul bloggerilor vranceni si o sa ne cunoastem mai bine 🙂
  o seara linistita si, iti multumesc, inca odata !!

  • Nu ma asteptam sa primesc o reactie atat de pozitiva,iar tot ce pot spune in schimb este : multumesc pentru cuvintele frumoase si faptul ca ma bucur ca am reusit cumva sa aduc un zambet . „Pofta buna” pentru viitoarele articole 🙂 .

 3. Eu de obicei nu citesc bloguri si cu atat mai putin chestii din astea si daca nu imi spunea Andreea de proiectul asta nici nu stiam ca se face si la noi IN VRANCEA dar numai citind partea de inceput mi sa facut pielea de gaina, cu gandul la toate astea si sincer sa fiu ma facut sa vreau sa vin in Piata Unirii sambata seara.Cu ocazia asta ,asi vrea sa va recomand un documentar pe care mai mut ca sigur l-ati vazut dar, nu ma pot abtine fiindca e preferatul meu http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&feature=watch-now-button&wide=1 (nu ar fi rau sa il recomandati si altora) si daca nici documentarul asta nu va reusi sa emotioneze macar catusi de outin pe cei care nu sunt interesati de nimic, eu ma las de de jocuri si ma calugaresc.

 4. Pingback: Earth Hour 2012 Vrancea - Ora Pamantului in Focsani - Blogosfera Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s