Home


S-au intamplat atat de multe…
Sunt prea egoistă pentru a divulga totul clar şi concis, dar totodată, nu îmi pot stăpâni impulsul grav de a exprima experienţă unică pe care am început să o savurez, aşa că o voi reda ambiguu :
Am inceput ca într-un teatru de păpuşi – cutie din carton cu mici pioni ghidaţi de EL, dirijorul gestului si al gândului care se transpune lent în sunetul propriei conştiinţe.  Acolo unde opacitatea zidurilor reflectă spre noi ecourile interiorului nostru, unde suntem puşi să conştientizăm spaţiul, timpul,materialitatea,raportul plin-gol, ca într-o simetrie barocă, dar mai ales pe noi.Toţi – unul . Animaţi de EL ne căutăm locul şi rostul, într-o mişcare browniană, păşim în neştiinţă cu teamă şi ezitare ştiind că trebuie să atingem acel punct alb-obiectivul. Ascultare.Concentrare. …Relaxare.Detaşare.Comuniune.

Iar apoi  întuneric : momentul de impact – tu,cu tine,te…Ca într-o infuzie de emoţii,unde gustul sinelui devine puternic şi înţepător, lăsând în urmă o senzaţie dulce-amăruie pe vârful limbii. De acolo, se împrăştie puţin câte puţin în relaţiile cotidiene şi care,spre seară, îţi arde tot suflul.Vârful stiloului s-a uscat…

Şi te întreb : Cum eşti tu în raport cu cei/cele(obiecte,oameni,plante,idei) din jurul tău. Poate indiferent, poate fals sau sincer, poate agresiv,atent,poate pozitiv sau poate…? Îţi analizezi comportamentul,concepţiile? Le observi pe ale celorlalţi?

P.S.:Ne curge prin vene roşul crimson : „Vinul dezleagă limbile” – Mihail Sadoveanu


Reclame

2 gânduri despre „Infuzie de emoţii

  1. Experienta de la „templu” mi-a dat o stare de liniste profunda la care rar reusesc sa ajung. Il numesc „templu” din cauza atmosferei in care dispare tot stresul. Descrii bine perioada de intuneric. In momentul ala dispar toate intrebarile de genul „Ce ar fi daca…?” si vocea te ghideaza prin intuneric pana intalnesti o oglinda, acolo esti doar tu cu tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s