Home

5:23 a.m. Mult?Putin?                                                                                                                                                                                                                             Suficient cat sa ma mentina intr-o stare intermediara, obscura.Intunericul diminetii inca iernatice patrunde prin ochii intredeschisi.

Acum,mai mult ca oricand, incerc sa imi accentuez celelalte simturi in detrimentul vazului si poate in speranta de a gasi unul nou. Asa este, scriu in semi-bezna, incercand sa ma conving ca varful pixului atinge inca paginile si nu cearsaful alb care in aceasta clipa reflecta doar un ton gri deschis. Numai liniile vagi ale degetelor mele se disting in contrast cu „albul” foii. Noaptea totul e  gri.                                  

Si in tot acest decor anost, curiozitatea ma loveste : Ai putea trai fara culori ?

Cu totii avem formata in minte ideea Paradisului : o sfera geografica si spirituala, perfect armosioasa in esenta,atmosfera si cromatic. Fapt ce  tradeaza placerea si nevoia genetica a omului pentru culori , la nivel de subconstient nuantele variate se transforma in stari, optimism, satisfactie, inspiratie, devenind vitale. Albinele isi maresc productivitatea prin atractia fata de tonurile petalelor.  Deasemenea,se stie ca cea mai eficienta metoda de cunoastere este cea prin campul vizual.Copiii sunt exemplul cel mai veridic in acest caz.

Deci, fara jocul de albastru-violet al cerului ? Fara verdele praz al ierbii,acel vert prairie sau citron ?

Hmm…Monotonie, „robotizare”.

Voi ce pareri aveti ?

Chiar va propun experimentul asta : scrisul pe intuneric, iar aici ma adresez in special amatorilor de „hartie-stilou „. E interesant si amuzant, mai ales cand aprindeti in final lumina si incercati sa descifrati aparenta chineza .

P.S.: „La nuit porte conseille”.Noaptea e un sfetnic bun.

Reclame

9 gânduri despre „Infuzie de gri

 1. Oare ce culoare
  Ţi se potriveşte?
  Eşti un albastru
  Ca cerul nesfârşit?
  Eşti verde precum
  Câmpul în primăvară?
  Eşti roşie ca merele
  În toamnă?
  Doar părul
  E înzăpezit.
  Culori diverse,
  Inter pătrunse,
  Amestecate palete,
  Ca evenimente,
  Devenite amintiri.

 2. Consider ca totul se afla in stare de echilibru chiar daca noi poate nu suntem constienti de asta. Poate ca am gandi altfel sau poate ca am avea sentimente mai intense. Dar te-ai intrebat vreodata ca e posibil sa existe mult mai multe culori decat putem vedea noi?

   • Si eu mi-am pus multe intrebari de genul asta. Nu cred ca poti sa stii niciodata. Defapt cred ca fiecare percepe diferit (poate nu foarte diferit) tot ce il inconjoara si asta ar putea fi un motiv pentru diferentele mari de gusturi dintre unele persoane. De exemplu, pe mine ma indispune galbenul dar pe majoritatea persoanelor nu le deranjeaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s